Ny Nordisk Vikingemad
Med Ny Nordisk Vikingemad inviterer Vikingeskibsmuseet gæsterne til at opleve de fem originale vikingeskibe, udstillet i Vikingeskibshallen, på nye måder – gennem madoplevelser, der forbinder den maritime historie med vores viden om måltidet og råvarer anvendt i vikingetiden.
Vikingernes kost og måltider har været rustikke, men også mere raffinerede end vi ofte tror. Maden var præget af en rig hjemlig flora, landbrug og fiskeri, samt eksotiske madvarer og krydderier hentet hjem fra togter - afspejlet i arkæologiske fund og skriftlige kilder.
Men hverken kartofler, tomater eller chokolade finder vej til køkkenet i Café Knarr.
Ny Nordisk Vikingemad formes efter fire dogmer:
- Der anvendes råvarer fra vikingetiden – også de råvarer vikingerne bragte med hjem fra andre lande.
- Maden er en nyfortolkning, med nutidig smag, anretning og tilberedningsmetoder.
- Det er naturligt at bruge sæsonbetonede råvarer.
- Måltidet vækker historien om de fem vikingeskibe i Vikingeskibshallen til live.
Levende formidling
Ny Nordisk Vikingemad er skabt i forlængelse af museets tradition for at inddrage flere kulturelle udtryk, og for at kombinere traditionel museumsformidling med levende formidling, som eks. tilbud om sejlads på fjorden.
Ny Nordisk Vikingemad vil, i lighed med museets forskningstradition, bringe fortiden ind i nutiden. Maden er derfor en fusion af fortid og nutid.
Vikingeskibsmuseet ønker, at museets gæster med ny Nordisk Vikingmad får en helhedsoplevelse, hvor spiseoplevelsen er en integreret del af formidlingen af de fem vikingeskibe.
Fakta:
Ny Nordisk Vikingemad er udviklet af Vikingeskibsmuseet i samarbejde med Restaurant Snekken, Zonen for Madkultur og FOOD. Udviklingen er støttet økonomisk af projektet: En Bid af Historien / Zonen for Madkultur, Region Sjælland og F.O.O.D.
Café Knarr på Museumsøen
Nyd din mad til lyden af øksehug og smedens tunge hammer.
I Café Knarr byder vi blandt andet på dejlige salater, sandwichs, lækre frokosttallerkner, hjemmebagte kager, is, te, kaffe og økologisk most, sodavand og øl. Kokken tilbereder skiftende, årstidsrelaterede menuer og aftenretter.