Mjød er den nordiske signaturdrik og forbindes ofte med vikingetiden og skummende ølhorn, men mange har aldrig smagt mjød eller kun en enkelt variant og tror fejlagtigt at mjød er en sød øl. Det er synd, for mjød er en fin og raffineret vin, hvor alkoholen dannes ved gæring af honning og smagspaletten er større end man finder på vin lavet på druer.
Indtil 1770 havde man i de nordiske lande i århundreder en tradition, hvor der skulle skåles i mjød, når der var høstfest, og man fejrede Mikkelsdag den 29. september. Desværre røg Mikkelsdag og den gode tradition i forbindelse med helligdagsreformen, hvor flere gode helligdage blev rationaliseret til en enkelt – Store Bededag, hvor den gode mjød blev afløst af de varme hveder.
På Mjødens Dag har man muligheden for at smage på mere end 40 forskellige varianter fra nogle af Danmarks bedste og prisbelønnede mjødbryggere.
Kåring af Danmarks bedste honning
Desuden er der smagsprøver på de mange typer honning, som kan laves i Danmark og den årlige kåring af Danmarks bedste honning sker også i forbindelse med Mjødens Dag. Samtidig kan du møde de to danske verdensmestre i honningproduktion.
Foredrag dagen igennem
Dagen igennem er der spændende foredrag om mjød, historie, biavl og honning, samt tips og tricks, hvis du selv vil brygge mjød. Du kan desuden være med til at kåre publikumsprisen til årets mjød.
Foreningen Dansk Vin fejrer Mjødens Dag i samarbejde med Danmarks Biavlerforening og Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
Læs mere om Foreningen Dansk Vin her: https://vinavl.dk/
Køb billetter
Billetter kan købes for 150,- kr. online eller ved indgangen. Hvis man køber billet nu, deltager man i løbende lodtrækninger af en flaske mjød og en mjød-mulepose.
» Køb billet på BilletExpressen...