Sejl som en viking: Få vind i håret og styrk jeres samarbejde

Udgivet 20/08-2024

Tag med dit firma på en sejlads på Roskilde Fjord og mærk suset fra fortiden. Med hænderne på årerne og vinden i håret oplever I, hvordan det var at sejle af sted på togt i et vikingeskib. Sammen udforsker I vores maritime fortid og styrker jeres samarbejde, når båden skal ud af havnen og sejlet skal sættes ude på fjorden.

Sejlads på Roskilde Fjord

I sejler i Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske træbåde eller i rekonstruerede vikingeskibe, hvor årer og sejl er den eneste fremdrift. Tæt på vandet får I en stærk, fælles oplevelse, som skaber minder, I kan tage med tilbage på arbejdspladsen.

De traditionelle nordiske både har et tydeligt slægtskab med vikingeskibene. De største af bådene fra museets bådsamling, har plads til 12-20 gæster og er udstyret med råsejl, ligesom de originale vikingeskibe. De mindre både, der rummer op til 8 gæster, sejler med traditionel færøsk sejlføring.

Et af de firmaer som var på sejltur udtaler: 

”Vi havde en fantastisk tur i Storekjoven. Det er allerede anbefalet til andre kolleger!” fortæller en medarbejder fra Københavns Universitet, der var med på sejlturen.

En oplevelse der samler kollegaerne

Hvert år sejler museets specialuddannede sejladsinstruktører ud med mere end 17.000 museumsgæster, og mange af dem er firmagæster, der bruger oplevelsen til at se andre sider af kollegaerne og finde nye veje til samarbejde og større forståelse mellem deltagerne.

Der er flere firmaer som har været på en sejltur og nogle af dem udtaler:

”Vi er en mellemstor marketingafdeling, der er spredt rundt i hele landet, og vi mødes kun et par gange årligt alle sammen. Derfor kender vi ikke hinanden så godt, og vores møder er derfor ofte prægede af en stemning, hvor man måske ikke er så tryg ved at tale i forsamlingen. Men efter vores tur ud på fjorden, hvor vi skulle ro en hel del, fordi det var blæsevejr, var stemningen helt anderledes mellem os.
Vi havde ligesom ’kæmpet’ sammen – selvom det hele dog var i fuld kontrol. Vi havde følelsen af at have udrettet noget sammen. Vi havde grint og kunne sige til hinanden 'hold op, hvor var det svært at ro ud, men vi var da verdensmestre på vej ind!’
Det har rystet os sammen på en helt anden måde, end vi har prøvet tidligere”, fortæller Frederikke Johansen.

En anden gruppe fortæller:

”Mine kunder og kolleger syntes, det var helt fantastisk. Vi havde alle en utrolig fin oplevelse, og vi har allerede talt om, hvordan vi kan bruge jer i andre sammenhænge. TAK for en super oplevelse!” siger Heka Dental.

Museumsbesøg med mange oplevelser

De fleste firmagrupper bruger en hel dag på museet. Ud over sejladser vælger mange at kombinere besøget med en rundvisning i Vikingeskibshallen, hvor de originale vikingeskibe imponerer. Andre vælger en rundvisning på bådeværftet, hvor håndværk kommer i fokus. Vil man hellere være aktiv på land, så er det altid sjovt at lege vikingelege, hvor man i mindre grupper dyster mod hinanden ved at gøre brug af mod, snilde og andre finesser.

Ny Nordisk Vikingefrokost

Maden er en integreret del af oplevelsen, for Café Knarr, der ligger på museumsøen, laver maden Ny Nordisk Vikingemad, hvor alle retter er tilberedt af råvarer, som vikingerne havde adgang til. På den måde bliver måltidet også en del af fortællingen om vikingernes hverdag og rejser.

”Vi havde en rigtig dejlig dag på Vikingeskibsmuseet. Det hele startede med sejlads i dejligt vejr med en dygtig instruktør, som var god til at forklare. Vi satte sejl, da vi kom ud på fjorden. Efter sejlturen fik vi en lækker frokost fra Café Knarr, og til sidst en spændende rundvisning af en af museets engagerede formidlere. Det var en god dag væk fra kontoret, som styrkede sammenholdet blandt os kolleger,” fortæller en repræsentant fra et af de besøgende firmaer.

Send en forespørgsel i god tid

Hvis jeres firma også kunne tænke sig en sejltur eller en dag fuld af oplevelser på museet, så læs mere på siden herunder og udfyld forespørgselsformularen.

» Læs mere om gruppesejladser her