Tag på kursus i at sejle vikingeskib

Helge Ask med dragehoved til et særligt arrangement
Dagskurset forgår i skibet Helge Ask. Her ses skibet i fuld 'uniform' med dragehoved, den hvide orm og de genkendelige gul- og rødmalede bordplanker.
Udgivet 25/07-2024

Oplev en 1000 år gammel tradition blive vakt til live i dine hænder. Kom med på et dagskursus i vikingeskibssejlads lørdag den 17. august. Kurset foregår ombord i skibet Helge Ask, en rekonstruktion af det lille langskib fra vikingetiden Skuldelev-5.

Fingrene lukker sig om de hårde træårer, armene strækker sig frem, og du sænker åren i vandet i samme øjeblik, du ser åren foran dig synke ned.

Nu læner du dig tilbage og med kroppens vægt glider åren gennem vandet. Armene ender ved brystet og strækkes frem igen. Klar til endnu et tag ombord på vikingeskibet Helge Ask.

Vikingeskibshallens krigsskib vækkes til live

Et dagskursus ombord på Helge Ask er helt specielt.

Lige nu kan du nemlig både se det originale Skuldelev 5 skib i Vikingeskibshallen, gå videre ud på Museumsøen, hvor bådebyggerne er igang med at bygge en ny udgave af krigsskibet, for dernæst at ro ud på Roskilde Fjord og sætte sejl som vikingerne gjorde det for 1000 år siden. 

Når du sidder ombord på det rød- og gulstribede skib Helge Ask, får du derfor virkelig fornemmelsen af, at historien bliver levende under dig.

Dagskurset: Lær at sejle vikingeskib

Dagskurset er åbent for alle – uanset om du er en erfaren sejler eller en nysgerrig begynder.
Det er en dag fyldt med læring, spænding og historiske oplevelser, hvor du får mulighed for at stille spørgsmål og dykke dybere ned i de gamle, nordiske sejltraditioner.

Pris: 2430,00 
Dato: Den 17. august

» Du kan købe din billet her

Et vikingeskib fra Danmark

Det lille langskib Skuldelev 5, står i Vikingeskibshallen med Roskilde Fjord, som et majestætisk bagtæppe.   

Vikingeskibshallens samling af skibe fra vikingetiden er bygget af træ fra henholdsvis Norge (Skuldelev 1 og Skuldelev 3), Irland (Skuldelev 2) og Danmark (Skuldelev 5 og 6).

Når I sejler ud på dagskurset er det dermed i en rekonstruktion af et vikingeskib, hvis originale fund blev bygget og sejlet af danske vikinger for 1000 år siden.

Helge Ask er bygget med de samme træsorter, som det oprindelige skib også bestod af - og det var flere end man typisk finder på danske skibe fra vikingetiden.

Skibet består primært af eg, men har også planker af fyrretræ og ask (deraf kommer den sidste del af skibets navn).

Et nyt skib tager form på bådeværftet

Vikingeskibsmuseet er lige nu i gang med en ny rekonstruktion af krigsskibet fra den sene vikingetid, Skuldelev 5-skibet.

Siden 2022 har museets bådebyggere arbejdet på en rekonstruktion, der skal efterligne hvordan det lille langskib så ud, inden det blev sunket til fjordens bund.

Du kan følge processen hver dag i løbet af sommeren på bådeværftet, hvor bådebyggerne altid står klar til at besvare spørgsmål og vise deres værktøj og byggestil frem. 

Kom ind under huden på et vikingeskib

Ved at vælge et dagskursus i sejlads ombord på Helge Ask, får du en helstøbt museumsoplevelse, hvor du kommer helt ind under huden på et af museets fantastiske skibe fra vikingetiden.

Kurset giver dig chancen for at lære om vikingernes sejlads- og navigationsteknik fra museets erfarne sejladsinstruktører, opleve de fantastisk dygtige bådebyggere genskabe skibet og se de originale dele af det 1000 år gamle skib i Vikingeskibshallen.

På selve kurset vil du få instruktion i at ro, håndtere sejlet, styre skibet og forstå, hvordan vikingerne navigerede havene ombord på deres enestående skibskonstruktioner.

Mens du sejler, er det nærmest som om man kan høre historiens hvisken i vinden og mærke bølgernes rytme, som vikingerne mærkede dem for næsten tusind år siden.


Oprettet af Carla Kjeldgaard Clausen