De manglende stykker
Skuldelev 2 genskabes i fuld størrelse på byggepladsen ved Vikingeskibsmuseet bådeværftet. Formen bygges op på grundlag af rekonstruktionsmodellen, mens alle detaljer tildannes efter tegninger af originalmateriale. Det er ikke muligt at løse alle problemer i 1:10 model og tegning. Bådebyggerne må derfor ofte tilbage til det originale skib for at undersøge konkrete løsninger. Det medfører ikke sjældent rettelser i tegningsmaterialet. I forbindelse med byggeprocessen gennemarbejdes hele rekonstruktionen således endnu engang. Det færdige skib er derfor vores bedste bud på, hvordan det originale skib så ud, da det var nyt.
En række detaljer i skibet er rekonstrueret på grundlag af andre samtidige fund, der er tilpasset dette skibs dimensioner. Rorspantet, der hvor roret bl.a. er fastgjort, er f.eks. ikke bevaret i Skuldelev 2. Et rorspant fra samme periode, fundet på Nordfalster, er derfor valgt som forlæg.
Der er endnu ikke fundet et vikingeskib med velbevaret rig og sejl. Det er derfor en helt speciel opgave at få denne del af skibet på plads. Riggen konstrueres på grundlag af billeder fra dengang, spor efter rig i vragene, fund af tovværk og blokke og på grundlag af de principielle løsninger, der findes i vikingeskibenes efterkommere - f.eks. i Nordlandsbådene fra Nordnorge.