Styr på dåsetun, rorvidje og redningsdragter

2008-06-28


Onsdag den 25/6 fik en tidlig start. kl 06.30 skulle Havhingsten slæbes fra
sit gemmested de sidste 30 dage frem i i offentligheden til Custom House
Quay - herfra begynder skibets returrejse.
Mobilerne kimede kl 04.30 og arbejdsgruppen kørte søvnige ud i havnen for
at sætte ror på inden slæbebåden kom.
Arbejdsgruppen på 11 har siden mandag, arbejdet på få styr på de 2 km
tovværk og alt det grej der har overvintrede i Dublin, ved Havhingstens
kajplads i Dublins industrihavn.
I proviantkasserne fandt vi blandt andet 16 dåser tun og torskerogn,
grillkrydderi, og 25 Toms chokoladebare der overlevede fra sidste års togt.
Efter et halvt år uden sejlads, klargøring og makrelmadder smurt på dørken,
så vi alle frem til at komme om bord igen; rejse masten, sætte stævnene på,
binde sejlet på råen og give skibet sin sjæl tilbage.

Torsdag ankom første læs proviant; 28 kg rosiner, 75 dåser tun, 21 bøtter
mayonaise, 40 pakker ingefærkiks og 200 breve grøn the m.m
Havhingstens natkasser skulle fyldes med mueslibar,kiks, nødder, kaffe,
figenstænger og vigtigst af alt tyrkispeber bolcher.
Men pakningen af provianten blev vanskeliggjort af vedvarende regn og de
fleste besætningsmedlemmer i arbejdsgruppen søgte indendørs til bløde
sofaer og kaffe på et nærliggende hotel.

Gensynsglæden var stor da størstedelen af den resterende besætning ankom
fredag.
Nye besætningsmedlemmer skulle møde gamle og ikke mindst om bord på
Havhingstens for første gang. Lige siden den nye del af besætningen blev
udvalgt har billeder, film, tegninger over rig og sektioner samt gode
historier fra den etablerede besætning været eneste indtryk af langskibet.
Der rejste sig derfor mange spørgsmål, da skibet endelig kunne indtages.
Guinness på baren i baggården af vores vandrehjem blev en naturlig
afslutning på en lang dag med mange indtryk.

I dag er dagen før dagen. Besætningen har fået udleveret redningsdragter og
veste, rorvidjen er sat på, de sidste friske råvarer er pakket, sejlet er
tjekket og alle vigtige informationer om afgangsarrangementet er givet. Nu
skal besætningen blot vaske tjæren af hænderne inden aftenens middag hos
den danske ambassadør til Irland, Henrik Iversen.


Oprettet af Louise Kæmpe Henriksen