Status på madprojektet
Søndag den 7. juli 2024. Dag 7 på Skjoldungens togt.
Den første uge af Skjoldungens togt er slut, og i den uge har vi også været i gang med vores madprojekt.
Der er en bred opfattelse af, at maden smager godt. Nogen er mere til fisk end andre, og maden mætter meget. Det er vigtigt at spise langsomt, da det tager tid at fordøje maden. Fisken giver en god mæthed, og man skal faktisk passe på med ikke at spise alt for meget. Kødet er ret sødt, da det er marineret i et eller andet sødt.
Æbler og nødder er fantastiske som supplement til havregrød. Frokost med tørre fisk eller kød i kombination med knækbrød og æbler giver en god oplevelse af et fuldt og mættende måltid, nødderne er også gode som en lille snack. Æblerne er vigtige, fordi de bidrager med saft og syre. Det tørrede fisk og kød indeholder en masse mættende protein og giver både noget at tygge på samt en god umami-smag. Knækbrød og fiskechips bidrager med sprødhed til en mere varieret spiseoplevelse.
Generelt har vi været overrasket over hvor lidt mad der har været behov for til at holde os mætte og veltilpasse.
Vi prøvede at udbløde fisken i 6-8 timer og koge den i lidt mælk, med brødkrummer, og salt og peber. Det kom der en hel lille ret ud af, absolut spiselig.
Maden er nem at spise til søs. Hvor vi tidligere har skåret brød, lagt pålæg på og delt madderne rundt, så er denne mad supernem at sende rundt på skibet.
Vi kunne godt overveje at spise mad, der er mere i denne stil fremover på sejladser.
- Søren Thorning Andersen