Vikingeskibene fra Skuldelev
Inde i vikingeskibshallen kan I komme tæt på de originale vikingeskibe, der vidner om krig, handel, søfart og livet på havet for 1000 år siden. Man kan nemt forestille sig handelsmanden, der drog af sted mod fjerne kyster med sine varer. Krigeren, der kyssede familien farvel inden togtet, og fiskeren, der drog ud på fjorden med håbet om at vende tilbage med en god fangst. Om vinteren kan man rigtigt forestille sig, hvordan vejret har påvirket vikingernes sejlads.
Aktiviteter for hele familien
På Vikingeskibsmuseet nøjes I ikke bare med at kigge. Her kan I deltage i spændende aktiviteter, hvor I skal bruge både hænder og hoved. I kan tage tilbage til vikingetidens dramatiske hændelser både digitalt med audioguiden og helt personligt, ved at deltage i rundvisninger.
Rundvisninger på dansk og engelsk
De 5 originale Skuldelevskibe gemmer på utallige hemmelige og skjulte historier. En af de allerbedste måder at få mere viden om vikingeskibene, er ved at gå med på en rundvisning, hvor vores dygtige formidlere fortæller om museets arbejde med at afvriste vikingeskibene deres hemmeligheder, og rekonstruere dem på bådeværftet.
Der er daglige rundvisninger på engelsk, og indtil juleaktiviteterne går i gang i slutnigen af november, er der rundvisninger på dansk i weekenden.
» Læs mere om rundvisningerne her...
Hør den dramatiserede audioguide
Lyt til overraskende fortællinger om skibenes betydning for vikingetidens dramatiske hændelser. Lydguiden findes i flere udgaver; en til voksne, en til børn samt en rigtig ekspertudgave, hvor museets forskere giver indblik i deres helt særlige viden.
» Find mere information om Audioguiden og QR-kode til USEEUM app'en her...
Hvem kan løse MuseumsMysteriet?
MuseumsMysteriet er en digital skattejagt, der fører jer rundt mellem vikingeskibene på en sjov, underholdende og overraskende måde.
Spillet er tilrettelagt for børn fra 6 år og op efter (i følgeskab med voksne).
Størstedelen af spillet foregår med øjnene væk fra smartphonen, hvor I undersøger, observerer og finder svar ved at interagere med omgivelserne.
» Mød Astrid og skurken Heidenreich med QR-koden til USEEUM app'en her...
Stig Ombord
I Vikingeskibshallen kan man også bevæge sig ind i oplevelsesudstillingen 'Stig Ombord', hvor rummets vægge er oplyste af en videoprojektion, der viser udsigten fra et sejlende vikingeskib - fra stille, rolig morgen til mørk nat i stormende kuling.
Man kan gå ombord i to store genskabte skibe og mærke suset fra de store have eller fordybe sig i oplevelsesvæggen, hvor man kan finde ud af, hvad vikingerne sejlede med i deres skibe. I denne udstilling kan man sammen som familie forbyde sig i et sejlende skibs lange togter og udfordringer med vejret. Det er en udstilling som er interaktiv, og er fuld af bevægelser og oplevelser, og man forstår hvilke udfordringer vikingerne har haft, når de har sejlet ud på togter.
Særudstillingen 'I Røg og Brand, Slaget i Femern Bælt, 1644'
Fra 1643-45 udspiller der sig fejde mellem Sverige og Danmark – og på en kold oktoberdag i 1644 står det endelige, blodige opgør mellem de to arvefjender. I Femern Bælt udkæmpes et dramatisk søslag, der sender tre skibe til havets bund. Flere hundrede år senere undersøges vragene af marinarkæologer forud for anlæggelsen af en tunnel mellem Lolland og Femern.
Havet sletter ingen spor….
Udstillingen 'I Røg og Brand' viser resultatet af flere års undersøgelser, udført af danske og tyske forskere fra Vikingeskibsmuseet og Archäologisches Landesamt Schleswig‐Holstein på vegne af Femern A/S.
Med fundet af de tre skibsvrag SWARTE ARENT, LINDORMEN og DELMENHORST kan vi virkeliggøre de gruopvækkende hændelser, der bliver begyndelsen til enden på Danmarks magt i Østersøen.
» Få mere at vide om selve udstillingen, genstande og se foredragsprogrammet her...
Bådeværftet
Når vinteren nærmer sig, er det tid til fordybelse og til at være indenfor. Ligesom vikingerne, tager bådebyggerne på museet skibene på land for at forbedre og reparere skibene. Så der er stadig masser af arbejde at udføre på bådeværftet, hvor håndværkerne foretager reparationer og vedligeholdelse af skibe og udrustning.
På græsset foran vikingeskibshallen kan I komme helt tæt på skibene - under vandlinjen - da de er sat på land for vinteren. Det er et imponerende syn, at se de store skibe 'nedefra' hvor alle detaljerne på de klinkbyggede skibe fremstår, og det kæmpe arbejde der ligger bag at bygge et vikingeskib.
Shop nordisk
I museumsbutikken finder I moderne, nordisk keramik og skandinaviske modebrands sammen med smukke smykker, håndsmedede økser, bøger, spil, mjød og meget mere. Få inspiration til julepynt, adventsgaver og julegaver til dig selv eller til en, som du syntes fortjener det.
» Se et udpluk af det store udvalg af varer her...
Spis Ny Nordisk Vikingemad
Gå om bord i vikingernes kulinariske verden i Café Knarr, hvor vi serverer mad, der er tilberedt efter principperne i 'Ny Nordisk Vikingemad'. Vi benytter os af de råvarer, der var kendt af vikingerne, så her er hverken kartofler, tomater eller agurker, men kvan, havtorn og perlebyg. Kom ind og smag på vinterens menu, som er lavet på baggrund af sæsonens råvarer.
» Du finder den aktuelle menu på Café Knarr her...
Åbningstider
Vikingeskibsmuseet, butikken og Café Knarr har åbent alle dage fra kl. 10.00-16.00.
Både og Café og museumsbutik kan besøges uden billet til Vikingeskibsmuseets udstillinger og aktiviteter, hvis man kun har tid til at hygge og shoppe.