Udgivet 21/02 - 2025

Tag en vejlederuddannelse i maritimt kystfriluftsliv på Vikingeskibsmuseet

Sejlads på Roskilde fjord. Copyright: Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Hvis du drømmer om at arbejde med sejlads i traditionelle nordiske træbåde, friluftsliv og kystkultur, så er Kystvejlederuddannelsen på Vikingeskibsmuseet den rette uddannelse for dig. Tilmeldingsfristen er 1. marts.

Læs mere

Kursus 1: Den klinkbyggede åbne båd – tradition, brug og vedligehold

Dette kursus giver en basal indføring i at håndtere, forstå og formidle de klinkbyggede både. Der er fokus på basal kystformidling, herunder roning i skærmet farvand, fiskeri og tilberedning af mad knyttet til kysten.

Læs mere om dette kursus

Kursus 2: Bådfører (praktisk duelighedsbevis)

På kurset arbejdes der frem mod bådførerprøven. Der gives en grundlæggende oplæring i brug af mindre traditionsbåde med sprydsejl. Vi fokuserer på sejlads, navigation og sikkerhed. Kurset afsluttes med den praktiske duelighedsprøve, hvor bådføreraspiranten skal planlægge og gennemføre en praktisk sejlads, der vurderes af en censor.

Læs mere om bådførerkurset

Kursus 3: Instruktør 1 & 2

Friluftsliv er omdrejningspunkt for disse to kurser, hvor der overnattes i telt. På kurset arbejdes der frem imod at blive instruktør og en habil sejler med et udvidet færdigheds- og erfaringsniveau, samt kompetence til at undervise på Sejladssamrådets roerniveau.

Læs mere om Instruktørkurset

Kursus 4: Vejleder i sejlads- og kystfriluftsliv 1, 2 & 3

Vejlederkursus del 1 består af fem dages sammenhængende praktik på Vikingeskibsmuseet eller anden godkendt institution, hvor de studerende fungerer som gaster på både, der sejler med turister, skoleelever eller andre eksterne grupper.
Vejlederkursus del 2 og 3 er en overbygning til instruktørniveauet og der ydes kvalificeret vejledning i sejlads- og kystfriluftsliv med sprydsejlsriggede og råsejlsriggede både.

Læs mere om de 3 vejleder forløb

Spørgsmål til uddannelsen eller de enkelte kurser

Kontakt Jakob Haahr:

Email: jha(a)vikingeskibsmuseet.dk
Telefon: 20 13 25 78

For tilmeldning

Udfyld formularen her