Smag på Vikingetiden

Den spændende fortælling om Erik den Rødes rejse til Grønland er rammen om børnenes møde med vikingetiden.

Børnene tager med på den store rejse til Nordatlanten, og er med til at pakke og klæde sig varmt på med kutter til den farefulde sejlads.

Ombord på et af vikikingeskibene får de en fysisk oplevelse af, hvordan en dagsrytme på et vikingeskib kunne have været herunder en smagsprøve på, hvad Erik den Røde og hans besætning kunne have spist undervejs.

Forløbet har et dialogbaseret afsæt og fortællingen udfoldes med inspiration fra rollespil, hvor der tales til børnenes fantasi, sanser og evne til indlevelse.

Fra 1. maj til og med uge 41 foregår forløbet udendørs med inddragelse af rekonstruktionerne i havnen.

Fra uge 43 til 1. maj foregår forløbet inde i Vikingeskibshallen i en model af vikingeskibet Skuldelev 1 i udstillingen 'Stig ombord'.

Målgruppe: 4-6 år (storgruppebørn)

Antal: 25 børn

Læringstemaer:
Sociale kompetencer, krop og bevægelse, samt kulturelle udtryksformer og værdier. 

Læringsmål:
• Børnene bruger deres sanser og indlevelse til at lære om vikingernes verden og sejlads til Nordatlanten.
• Børnene får en kropslig forståelse for historien ved at deltage i Erik den Rødes rejse.

Varighed: 60 minutter

Pris: 500 kr. 

Materialer til forberedelse og efterbearbejdning af besøget:
» Mad i vikingetiden...
» Skibskost...