Smag på Vikingetiden

Eleverne deltager i rejsen til Grønland med Erik den Røde. De bruger fantasien og mærker rejsen på egen krop. 

Først deltager eleverne i forberedelserne til den farefulde rejse ved at pakke den rette last og tage uldkutter på. På vikingeskibet deltager eleverne i livet til søs. Undervisningen rejser spørgsmål som:
Hvad fik man at spise? Hvor sov man? Og hvad lavede man i øvrigt på den lange og farefulde sejlads til Grønland. 

Fra 1. maj til og med uge 41 foregår forløbet udendørs med inddragelse af rekonstruktionerne i havnen. 

Fra uge 43 til 1. maj foregår forløbet inde i Vikingeskibshallen med inddragelse af handelsskibet i udstillingen 'Stig ombord'. 

Målgruppe: 4-6 år (storgruppebørn)

Antal: 25 børn

Læringstemaer:
Sociale kompetencer, krop og bevægelse, samt kulturelle udtryksformer og værdier. 

Læringsmål:
• Børnene bruger deres sanser og indlevelse til at lære om vikingernes verden og sejlads til Nordatlanten.
• Børnene får en kropslig forståelse for historien ved at deltage i Erik den Rødes rejse.

Varighed: 60 minutter

Pris: 500 kr. 

Materialer til forberedelse og efterbearbejdning af besøget:
Vi anbefaler, at I forbereder børnene på besøget på Vikingeskibsmuseet. Her er et brev, som I kan læse op i børnehaven. Brevet er fra Vikingeskibsmuseet og fortæller lidt om, hvad børnene kan opleve under forløbet.

» Mad i vikingetiden... 
» Skibskost…
» Du kan finde flere undervisningsmaterialer her…