5. - 11. juli: Krig, kamp og skarpe våben

Se krigertræning fra 5.-11. juli

Gå i krigertræning hos vikingekrigeren og find ud af, om du kunne have overlevet i vikingetiden. Lær at kæmpe med sværd og skjold, og og bliv en ægte vikingekriger!

Sværd, skjolde og modige krigere

Fra den mandag den 5. til og med søndag den 11. juli viser vikingekrigeren sine skarpe våben frem og lærer jer at kæmpe med sværd og skjold.
Krigeren står klar til at byde børn og voksne velkommen til sjove dage med krigertræning. Der skal grines, trænes og kæmpes for fulde drøn!

Vikingekrigeren, Tom Jersø fremviser ikke bare sine imponerende og frygtindgydende våben. Han viser også, hvordan de bruges og fortæller om vikingernes kamptekniker, og hvordan man kunne beskytte sig mod de dræbende hug.

Vikingerne på togt

I kan møde krigeren på Strandengen med udsigt til museumshavnen, hvor de flotte vikingeskibe ligger i havnen og vugger blidt. Når I har kæmpet og leget vikingekrigere, kan I gå ombord i det imponerende langskib og forestille jer, hvordan vikingerne drog ud på togt - til England eller måske endnu længere væk.

Bliv klogere på krigerne i vikingetiden

De fleste vikingekrigere var udrustede med økse og skjold, mens stormanden kunne have kostbare våben, som sværd, hjelm og ringbrynje.
Krigskunst var et håndværk, som man skulle lære sig - og man måtte træne, for at blive den bedste kriger og dermed kunne håbe på at vende hjem til familien efter togtet.

Fra 5. – 11. juli viser krigeren sine våben og lærer de unge krigere at kæmpe med sværd og skjold, så de kan blive ægte hirdmænd - kongens krigere.
Bagefter kan du afprøve vikingernes kampteknik og udfordre de voksne til dyst. 

Fakta om krigertræning med sværd og skjold

Hvornår: kl. 10.00 - 17.00, dagligt 5. - 11. juli 2021

Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Entre: Familiebillet (2 voksne + børn under 18 år): 280 DKK

Børn under 18 år gratis.
Voksne 150 DKK

» Læs mere om krigertræningen og de andre håndværker som viser deres hanværk frem på museet i løbet af sommeren...


Mød væveren på Strandengen

Mød den erfarne væver Anna Nørgaard, der viser forskellige teknikker til at bearbejde uld, så det kan bruges både i bådebyggeriet og til sejlfremstilling.

Mød vores erfarne væver Anna Nørgaard, der viser forskellige teknikker til at bearbejde uld, så det kan bruges både i bådebyggeriet og til sejlfremstilling.

 

Uden skibe - ingen vikingetid. Og uden sejl - ingen vikingeskibe!

Vikingeskibsmuseets erfarne væver og tekstilhåndværker, Anna Nørgaard, viser og fortæller om sit arbejde med at fremstille blandt andet sitråd - kraftige uldsnore - der lægges mellem vikingeskibenes planker for at gøre dem helt tætte.

I kan også høre om, hvordan den komplicerede brikvævning både blev brugt til at lave smukke, favestrålende bånd til vikingernes klædedragter, men ikke mindst også bruges, når man 'sætter væven op', før arbejdet med at væve de lange baner af sejldug, der skal sys sammen til de store råsejl til vikingeskibene. 

Hvornår kan I møde væveren?

Væveren arbejder på museet kl. 10-17 følgende dage: 22. juli, 2.-4. august, 7.-8. august

Dragens vinge - vikingeskibenes sejl

Det store, firkantede råsejl kaldes også for 'Dragens Vinge', for det var sejlet, der førte de udsmykkede langskibe på tværs af oceanerne.
Ikke mange ved, at det tager mindst lige så lang tid at fremstille et sejl, som det tager at bygge det skib, det skal hejses på - og endnu færre ved, at vikingeskibenes sejl blev fremstillet af uld.

Fakta om 'Mød væveren'

Hvornår: 22. juli, 2.-4. august, 7.-8. august kl. 10.00 - 17.00

Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Entre: Familiebillet (2 voksne + børn under 18 år): 280 DKK

Børn under 18 år gratis.
Voksne 150 DKK

» Læs mere om krigertræningen og de andre håndværker som viser deres håndværk frem på museet i løbet af sommeren...