Smag på vikingetiden

Eleverne deltager i rejsen til Grønland med Erik den Røde. De bruger fantasien og mærker rejsen på egen krop. 

Først deltager eleverne i forberedelserne til den farefulde rejse ved at pakke den rette last og tage uldkutter på. På vikingeskibet deltager eleverne i livet til søs. Undervisningen rejser spørgsmål som:
Hvad fik man at spise? Hvor sov man? Og hvad lavede man i øvrigt på den lange og farefulde sejlads til Grønland. 

Fra 1. maj til og med uge 41 foregår forløbet udendørs med inddragelse af rekonstruktionerne i havnen. 

Fra uge 43 til 1. maj foregår forløbet inde i Vikingeskibshallen med inddragelse af handelsskibet i udstillingen 'Stig ombord'. 

Målgruppe: 0.-3. klasse

Fag: historie og dansk

Kompetenceområder som forløbet understøtter:
Historie: kronologi og sammenhæng, kildearbejde
Dansk: kommunikation

Sprog (børnehaveklasse)
Engagement og fællesskab (børnehaveklasse)

Læringsmål:
• Eleverne har et begyndende kendskab til sagaen som genre.
• Eleverne kan fortælle om Erik den Røde og vikingernes sejlads til Nordatlanten.
• Eleverne får en erkendelse af, at historien kan føles nærværende og vedkommende ved at bruge deres forestillingsevne og deltage i sanselige og kropslige aktiviteter.
• Eleven kan veksle mellem at lytte og indgå i dialog med hinanden og underviseren

Antal: 28 elever

Sted: Indendørs i vinterhalvåret og udendørs fra maj til oktober.
Varighed: 60 minutter

Pris: 500 kr.

Materialer til forberedelse og efterbearbejdning af besøget: 
» Mad i vikingetiden..
» Skibskost...

Send forespørgselKlik her for at udfylde vores formular

» Tilbydes gratis til folkeskoler i Roskilde. Læs om aftalen her.