Her kan du læse hovmesterens dagbog på Havhingstens togt frem mod Dublin.
Hovmesterens dagbøger
Fredag den 3. august, 2007
Siden vi forlod Isle of Skye og satte ud på 2.halvdel af turen, har vi ovenattet på naturlejrpladser – også…
Hovmesterens dagbog, fredag den 27. juli, 2007
Vi er nu midtvejs på togtet, har sagt farvel til de gaster, der ”kun” skulle være med i 3 ½ uge og modtaget de…
Provianten klar til turen over Nordsøen.
Hvor meget mad har vi med? Vi medbragte 705 kg proviant og 942,5 l vand på Havhingsten, da vi stod ud fra Roskilde…
Lørdag den 7. juli
Morgen: Grød, lidt hvidt brød, gedeost, marmelade, sirup, rosiner
Frokost: 50 besætningsmedlemmer på udflugt til…
Fredag den 6. juli
Morgen: Grød, frisk grovbrød, juice, mælk
Frokost: Rugbrød, pålæg
Klokken 15: Grønne og røde pandekager - og…
Torsdag den 5. juli
Morgen: Grød, grovbrød med ost, marmelade
Frokost: Rugbrød og pålæg (nogle spiste ude...)
Aften: Chili con carne,…
Onsdag den 4. juli
Morgen - kl. 8.00: Grød, brød, ost, mælkeprodukter
Frokost: Rugbrød og pålæg
Eftermiddag: Brunsviger (gave fra…
Mad ombord
Besætningen ombord på Havhingsten fra Glendalough får varm mad to gange om dagen: Morgen og aften. Maden…
Om hovmesterens dagbog
Hovmesterens dagbog på nettet er et uddrag af den kostjournal, der føres ombord på Havhingsten fra Glendalough. Dagbogen føres af hovmester Solvej Lyng-Jørgensen.
Læs om madsvenden og hovmesteren
Skibskokken hed i Vikingetiden en madsvend(Matsveina) og ordet nævnes første gang i Eyrbyggernes saga som indeholder...