På Vikingeskibsmuseet er forårssæsonen skudt i gang, og her er livlig aktivitet med mange oplevelser både indendørs og udendørs.
Museet byder på et stærkt program alle dage, hvor de mange helligdage og lange weekender betyder, at der for de fleste er ekstra tid til afslapning og kulturoplevelser.
Daglige sejlture
Lad den rytmiske lyd af årerne, der bryder vandoverfladen transportere dig væk fra hverdagens støj og ud på Roskilde Fjord, mens sejladsinstruktøren fortæller mere om de traditionelle nordiske træbåde og lærer jer at navigere med årer og råsejl.
Hver eneste dag kan museets besøgende komme med ud på sejlture på Roskilde Fjord i museets traditionelle nordiske træbåde, som er bygget i sammen tradition, som vikingerne for 1000 år siden.
Sejladserne ledes af erfarne sejladsinstruktører, der sørger for, at alle ombord får lov til at prøve kræfter med at ro.
Instruktørerne viser også, hvordan man sætter sejl og hjælper jer med at navigere de særlige klinkbyggede både.
Der er noget helt unikt ved at kunne stævne ud i vikingeskibenes efterkommere kort efter, du har oplevet de 1000-årige vikingeskibe udstillet i Vikingeskibshallen.
Sejladsen giver ofte også store naturoplevelser, der kan være meget anderledes end dem, man får på gå- eller cykelture i Nationalparken. Lydene og duftene er helt særlige i samspil med fjordens salte vand, hvor især fjordens mange forskellige fugle er fascinerende at følge fra båden.
Håndværk i fokus
Håndværk er kunsten at lave noget med sine hænder, at forme og skabe alle de mange elementer, der er nødvendige for at kunne bygge og sejle de særlige klinkbyggede skibe. Vikingeskibsmuseet sætter fokus på de traditionelle håndværk, der omgiver vikingeskibene, og som var helt uundværlige for vikingetidens søfolk.
På Museumsøen kan I møde de specialiserede håndværk, der er med til at holde traditionerne omkring de nordiske træbåde i live: Træskæreren, smeden, bådebyggeren, rebslageren og sejlmageren er på skift på besøg på Museumsøen, hvor de fortæller og fremviser deres håndværk.
Byg Båd værksted
Det populære Byg Båd værksted er igen åbent for kreative børn og voksne. Her kan I gøre bådebyggerne kunsten efter og designe fantastiske både i miniformat.
Byg Båd værkstedet ligger på værftspladsen, så I kan lade jer inspirere af de rigtige bådebyggere, mens I bygger jeres egen båd. I kan løbende teste jeres design i 'testtanken' og sammen finde ud af, hvad der virker, når man skal konstruere en båd, så den ikke kæntrer – og måske endda sejler godt!
Tag familien med på forårstur på museet
Helligdagene giver familien mulighed for at tage på museum sammen og deltage i aktiviteter, hvor I både kan lære noget nyt og have det sjovt.
Helligdage og skolefridage i foråret
9.-12. maj: Kristi Himmelfart
17.-21. maj: Pinse
5. juni: Grundlovsdag
Museet er åbent alle dage 10-17
Alle aktiviteter, sejladser og udstillinger er åbne alle dage hele sommeren
Der er så meget mere at udforske på museet!
Gå med på museets daglige rundvisninger
På rundvisningerne kan du fordybe dig i historien bag de berømte Skuldelevskibe eller følge med i processen, når de dygtige bådebyggere skaber reskonstruktioner af vikingeskibe.
På museumsøen kan du bl.a. besøge bådeværftet
Her kan børn bygge deres egne mini-vikingeskibe, mens museets bådebyggere arbejder på rekonstruktionen af Skuldelev 5-skibet lige ved siden af.
Udforsk Marinarkæologernes Værksted
Lær alt om arkæologernes arbejde med at udforske de skjulte skatte på de danske havbunde. Få indsigt i alt fra dykkerundersøgelser til avancerede 3D-scannere.
Sejladser på fjorden
Hver dag kan du stige ombord på de traditionelle, nordiske træbåde, hvor du kan blive klogere på kunsten at sejle med årer og råsejl. Museet tilbyder også aftensejladser, dagskurser og gruppesejladser.
Vikingetidens håndværk
Bliv klogere på vikingernes håndværk, når bl.a. smeden, sejlmageren og træskæreren demonstrerer deres færdigheder på museet.