Runestenen i Hobro
I gennemgangen til parkeringspladsen ved indgangen til Hobro Bibliotek står en runesten, hvorpå der står: Thore rejste denne sten efter sin fælle Karl den gode, en meget god dreng.
Umiddelbart en helt almindelig runesten, men fordi der er bevaret en anden sten med nøjagtigt samme indskrift muret ind i Ås Kirke i Sverige, så bliver historien pludselig mere interessant: Thore er med al sandsynlighed fra Fyrkategnen, for ved Glenstrup mellem Randers og Hobro er der fundet endnu en sten, som han rejste efter sin far Gunner. Den står nu på Nationalmuseet. Karl er derimod et navn, vi ellers kun ser på svenske runesten, så måske kom Karl til Fyrkategnen, hvor han døde. Vennen Thore satte så et minde efter ham både her og på hans hjemegn.
Andre spændende steder fra Vikingetiden i nærheden
De enestående arkæologiske fund fra Fyrkat, herunder også Vølvens grav, er udstillet på Hobro Museum, som ligger i byens ældste hus.
Ringborgen blev anlagt omkring år 980 tæt ved Onsild Å i Harald Blåtands regeringstid. Det var muligt at føre skibe helt op til borgen fra Mariager Fjord gennem Vestre Fjord og Onsild Å.
På stenen står der "Asser landbestyrer, Kugges søn, ristede disse runer efter dronning Asbod."
På stenens bagside er indhugget en hjort og en hind, som i den nordiske mytologi knytter sig til guden Frej.
Runesten ved Randers- Mariager landevejen, hvor en sidevej mod vest fører ind til herregården Kjellerup.