Skjernstenen
Lige ved våbenhuset til Skjern Kirke, står to sten, som begge omtaler Osbjørn. Den ene er kun et fragment, og den fulde tekst kendes desværre ikke, men af det bevarede kan man læse “…Osbjørn V… sin broder/fader … Haralds”. Stenen er dateret til anden halvdel af 900-tallet, så det er ikke umuligt, at den nævnte Harald er kong Harald Blåtand.
Den anden sten, som blev fundet i ruinerne af det nærliggende Skjern Voldsted, er derimod hel. Den fulde indskrift lyder: “Sasgerd, Finulvs datter, rejste stenen efter Odinkar, Osbjørns søn, den dyre og hin drottro. En sejdkarl [skal] den mand være, som bryder disse kumler”. Også på denne sten er der en royal henvisning, idet den understreger at Odinkar var tro mod sin drot, altså sin konge. På denne sten er hugget en maske i Mammenstil, som man også ser på stenene ved Bjerring Kirke 14 km sydvest herfra og Sjellebro 30 km vestpå syd for Randers.
Andre spændende steder fra Vikingetiden i nærheden
I Østjylland falder man næsten over runesten, men på samme breddegrad mod vest er runesten bemærkelsesværdigt fraværende – bare to sten er fundet.
Stedet var i vikingetiden ramme om en bosættelse på skråningen ned mod åen.
Indmuret i den sydvendte mur på Hanning Kirke, sidder områdets anden runesten.
Ved kirken i Henne Kirkeby er der informationstavler om den boplads, som lå her i vikingetiden.